Begeleid wonen

Wat is begeleid wonen?

Zo zelfstandig mogelijk leven. Zo veel mogelijk zelf doen en zo goed mogelijk voor jezelf zorgen. Wat betekent dat voor jou? Wat kun je allemaal zelf en waar heb je hulp bij nodig?

Kies wat bij je past

Bij stichting hart voorzorg kun je begeleid wonen op allerlei manieren. Bijvoorbeeld in een eigen appartement. Op vaste momenten of de momenten waarop jij daar behoefte aan hebt, komt je begeleider langs om je te helpen. Bijvoorbeeld voor je persoonlijke verzorging of om samen boodschappen te doen. Heb je wat meer ondersteuning nodig, dan is een groepswoning misschien wat voor jou. De begeleiding is daar voor alles waarbij je hulp kunt gebruiken – en wat je zelf kunt, doe je lekker zelf.

Samen kijken of het goed gaat

Om er zeker van te zijn dat je de ondersteuning krijgt waar jij je prettig bij voelt, bespreken we regelmatig hoe je het begeleid wonen ervaart. Vind je het fijn zo? Of heb je behoefte aan meer, minder of andere hulp? We gaan er samen goed voor zitten, want pas als jij helemaal tevreden bent, zijn wij het ook. Zo zorgen wij er samen voor dat alles op rolletjes gaat.